We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om sociale mediafuncties aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.
Onze privacyverklaring:
Hieronder kunt u kiezen voor welke doeleinden u cookies op de website van De Clercq wilt toestaan.
Met het wegvallen van de welstandscommissies wordt gevreesd voor “Belgische toestanden”. Echter, de kritiek op de welstandscommissies luidt vaak dat deze ook willekeur ten toon spreiden. Het is niet de bedoeling van het kabinet dat de toetsing aan welstandsregels komt te vervallen. Het instrumentarium daarvoor wordt alleen overgeheveld naar de nieuwe Omgevingswet. Aan de hand van welstandsnota’s zal een eenduidige beoordeling van bouwplannen volgens het kabinet mogelijk moeten zijn.
De nieuwe omgevingswet zal vermoedelijk pas in 2014 in werking treden. Al in 2012 zal door een wijziging van het Besluit Omgevingsrecht de verplichting om advies in te winnen bij de welstandscommissie komen te vervallen. Burgemeester en wethouders kunnen zelf bepalen of zij al dan niet advies inwinnen bij de bestaande welstandscommissie. De nu in de wet opgenomen verplichting om altijd advies in te winnen wordt vervangen door een “kan-bepaling”. (Bron: ww.rijksoverheid.nl, brief aan de Tweede Kamer d.d. 22 november 2011 met kenmerk: 2011042922.)
Heeft u vragen over de oude- of nieuwe Omgevingswet, neemt u dan contact op met ons team Arbeid, Medezeggenschap & Mediation.