Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om sociale mediafuncties aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.

Onze privacyverklaring:

Blogs / 

Schikken of procederen: mislukte IT-projecten binnen de overheid

IT, Privacy & Cybersecurity

17 november 2020

Geschreven door

Jeroen van Helden

Blog Image
In het november nummer van AG Connect is een artikel verschenen van onze kantoorgenoot Jeroen van Helden. Daarin wordt duidelijk dat het aantal rechtszaken dat de overheid de afgelopen jaren voerde tegen IT-leveranciers na een mislukt IT-project op één hand te tellen is. Dit ondanks het advies van de Commissie-Elias in 2014 om het contractmanagement in IT-projecten steviger neer te zetten en vaker naar de rechter te stappen bij wanprestatie van betrokken opdrachtnemers.

Wilt u het hele artikel lezen? Klik dan hier.

AG Connect heeft ook een nieuwsartikel aan het onderwerp gewijd. Dit artikel kunt u hier lezen.

Bent u wel eens betrokken bij een IT-project en heeft u vragen over de juridische aspecten hiervan? Of verloopt een IT-project niet zoals gepland en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze specialisten van het team IT, Privacy & Cybersecurity.

Jeroen studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Michigan. Hij studeerde cum laude af. Tijdens zijn studie werkte hij onder andere als repetitor Europese rechtsgeschiedenis, deed ervaring op bij een advocatenkantoor in Den Haag en leerde programmeren. Na het behalen van zijn masterdiploma werkte hij enkele jaren als IT-jurist binnen de overheid. Sinds april 2018 versterkt hij de IT, Privacy & Cybersecurity sectie van De Clercq Advocaten Notariaat.

“Het vakgebied dat ik beoefen, het IT-recht, is niet gemakkelijk te definiëren. Elke sector van economie en maatschappij voelt inmiddels de (ontwrichtende) invloed van digitale informatietechnieken en ook geen rechtsgebied blijft daardoor onberoerd. Het vakgebied heeft daarom de neiging flink uit te waaien over de verschillende domeinen van het recht, van Burgerlijk Wetboek tot Aanbestedingswet en van Algemene verordening gegevensbescherming tot Auteurswet. Dat maakt het vak wel zo interessant. Steeds komt het erop aan excellente kennis van het recht te combineren met goede kennis van informatietechnieken, om zo tot praktische oplossingen voor cliënten te komen. Dat vergt soms de nodige creativiteit, maar lukt eigenlijk altijd."