Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om sociale mediafuncties aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.

Onze privacyverklaring:

Blogs / 

Ontslag zieke werknemer? Risico op een billijke vergoeding

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

24 januari 2017

Geschreven door

Henriëtte van Baalen

Renate Vink-Dijkstra

Blog Image
Werkneemster is 27 jaar in dienst van werkgever. In een overleg laat zij zich kritisch uit over een mede-MT-lid. Na haar zwangerschapsverlof valt werkneemster uit door ziekte. Omdat het probleem binnen het MT nog niet is opgelost, zet werkgever mediation (en coaching) in. Werkgever vergeet voor het gemak dat werkneemster ziek is en daarom haar arbeidsovereenkomst niet kan beëindigen. Tòch dient werkgever een ontbindingsverzoek in.

In de rechtszaal bepleit werkgever dat sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding. De kantonrechter gaat daar in mee. Het Hof is strenger. Volgens het Hof heeft werkgever de arbeidsverhouding onder druk gezet. Met het “tegen haar wil (blijven) lastig vallen van een zieke, mentaal kwetsbare, werknemer met voorstellen tot beëindiging van de arbeidsverhouding” heeft werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld. Hierdoor is de arbeidsverhouding ernstig en onherstelbaar verstoord. Het Hof veroordeelt werkgever tot het betalen van een billijke vergoeding aan de zieke werknemer.

Wees dus voorzichtig en zorgvuldig met de zieke werknemer!

Bron: www.rechtspraak.nl

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel, neemt u dan contact op met ons team Arbeidsrecht, Medezeggenschap & mediation.