We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om sociale mediafuncties aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.
Onze privacyverklaring:
Hieronder kunt u kiezen voor welke doeleinden u cookies op de website van De Clercq wilt toestaan.
In eerdere blogs is al ingegaan op de WHOA. Kort samengevat, biedt de WHOA de mogelijkheid aan ondernemingen met een grote schuldenlast, die in de kern nog levensvatbaar zijn, om hun schulden te herstructureren. Daartoe zal de onderneming een WHOA-akkoord opstellen en deze aan haar crediteuren aanbieden. De crediteuren worden ingedeeld in verschillende klassen en stemmen vervolgens per klasse over het akkoord. Als één klasse instemt met het akkoord dan kan het ter goedkeuring worden voorgelegd aan de rechtbank. De rechtbank kan het akkoord goedkeuren (‘homologeren’), waardoor alle crediteuren – ook crediteuren die tegen het akkoord hebben gestemd – aan het akkoord gebonden zijn.
Crediteuren die een WHOA-akkoord van een debiteur krijgen aangeboden, moeten dus bepalen of zij daar wel of niet mee zullen instemmen. Daarbij zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten:
Het is dus van belang als crediteur een WHOA-akkoord kritisch te beoordelen. Heeft u een WHOA-akkoord aangeboden gekregen van een debiteur? Neem dan contact op met Sacha Krekel of Tim de Vries.