Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om sociale mediafuncties aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.

Onze privacyverklaring:

Sacha Krekel

Sacha Krekel

Advocaat & Partner

Ondernemingsrecht

Sacha heeft jarenlange ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht en met name Corporate Litigation en herstructurering. Hij adviseert ondernemers, bestuurders, toezichthouders, aandeelhouders en financiers ten aanzien van het maken van strategische keuzes, onderhandelingen, M&A-trajecten en complexe aansprakelijkheidskwesties.

De werkwijze van Sacha is gericht op de beste oplossing voor zijn cliënten. Daar waar het kan, worden geschillen vermeden, maar als dat niet mogelijk is, staat hij ze bij in procedures. Ook dan is het doel om de beste oplossing te bereiken, met een zo pragmatische aanpak als mogelijk. Sacha wordt met name gevraagd voor advisering bij geschillen tussen bestuurders en aandeelhouders, evenals geschillen tussen ondernemingen onderling. Hij is bovendien trusted advisor van diverse besturen en aandeelhouders. Vanuit die rol adviseert hij deze partijen frequent en denkt mee over strategische (groei)vraagstukken. Sacha is daarnaast docent in de leergang Corporate Litigation bij de Universiteit Leiden.

Opleiding en carrière

Sacha startte na zijn rechtenstudie in Leiden in 2005 als advocaat binnen de sectie Ondernemingsrecht van De Clercq. De eerste jaren deed hij veel ervaring op in de brede ondernemingsrechtelijke praktijk. Na het afronden van een postdoc opleiding aan de Grotius Academie in 2010 besloot hij zich verder te specialiseren op het gebied van procederen en andere vormen van geschilbeslechting, zoals arbitrage. Inmiddels is Sacha partner van de sectie Ondernemingsrecht en bestaat zijn praktijk voornamelijk uit het adequaat oplossen van geschillen en het voeren van procedures.

De dagelijkse praktijk

“Ik heb veel ervaring met het adviseren en bijstaan van partijen in aansprakelijkheidskwesties, procedures en andere geschillen. Als advocaat heb ik me met name gespecialiseerd op het gebied van corporate litigation, met een focus op bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid, geschillen tussen aandeelhouders en geschillen tussen bedrijven onderling. Daarnaast kan ik u als bestuurder of ondernemer adviseren over het voorkomen van geschillen en aansprakelijkheid en over het dusdanig inrichten van de corporate governance dat ook het toezicht adequaat werkt.”

Nevenactiviteiten

  • Docent leergang Corporate Litigation, Universiteit Leiden
  • Lid Vereniging Corporate Litigation
  • Lid Vereniging Aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht

Rechtsgebiedenregister

Sacha Krekel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.
 

Blijf up-to-date

De laatste ontwikkelingen

Ondernemingsrecht

Governance in de zorg (II): de Governancecode Zorg

20 februari 2025

Governance heeft betrekking op het inrichten van een organisatie op een dusdanige manier dat de kwaliteit van het bestuur en het toezicht daarop wordt gewaarborgd. De afgelopen jaren is dit in de zorgsector een steeds belangrijker onderwerp geworden. De gedachte daarachter is dat een goede governance de kwaliteit van de zorg ten goede zal komen. Voor de zorgsector zijn er daarbij meerdere aandachtspunten om rekening mee te houden. Deze zullen in de blogreeks over Governance in de zorg aan de orde komen. In dit blog wordt de Governancecode Zorg besproken.

Lees meer

Ondernemingsrecht

Afspraak is afspraak: good leaver ontvangt slechts de nominale waarde voor zijn aandelen

13 februari 2025

Veel aandeelhoudersovereenkomsten voorzien in afspraken voor het geval een aandeelhouder vertrekt. Doorgaans wordt afgesproken dat deze aandeelhouder verplicht is zijn aandelen over te dragen aan de andere aandeelhouders of de vennootschap. Daarbij geldt vaak dat de prijs die een aandeelhouder van de andere aandeelhouders of de vennootschap ontvangt afhankelijk is van de reden van zijn vertrek. Een aandeelhouder die zijn waarde voor de onderneming heeft bewezen en de afspraken is nagekomen (‘good leaver’) ontvangt meestal een hogere prijs dan iemand die vertrekt vanwege bijvoorbeeld fraude, diefstal, ontslag als bestuurder of werknemer of het niet nakomen van de afspraken (‘bad leaver’). Een recente uitspraak van de rechtbank Amsterdam bevestigt het belang om dergelijke afspraken goed vast te leggen in de aandeelhoudersovereenkomst.
Lees meer

Ondernemingsrecht

Governance in de zorg (I): een woud aan wet- en regelgeving

10 februari 2025

Governance heeft betrekking op het inrichten van een organisatie op een dusdanige manier dat de kwaliteit van het bestuur en het toezicht daarop wordt gewaarborgd. De afgelopen jaren is dit in de zorgsector een steeds belangrijker onderwerp geworden. De gedachte daarachter is dat een goede governance de kwaliteit van de zorg ten goede zal komen. Voor de zorgsector zijn er daarbij meerdere aandachtspunten om rekening mee te houden. Deze zullen in de blogreeks over Governance in de zorg aan de orde komen.
Lees meer