Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om sociale mediafuncties aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.

Onze privacyverklaring:

Caroline Mehlem

Caroline Mehlem

Advocaat

Arbeid & Medezeggenschap

Caroline heeft veel ervaring in het begeleiden van middelgrote/grote nationale/internationale ondernemingen op het gebied van het arbeidsrecht in al zijn facetten. Van individuele ontslagtrajecten en legal scans tot complexe reorganisaties en bedrijfsovernames. Ook staat zij veel onderwijsinstellingen bij (van scholengemeenschappen tot universiteiten). Naast het ‘reguliere’ arbeidsrecht gaat haar bijzondere interesse uit naar grensoverschrijdende arbeid en onderwijsrecht.

Caroline is een gedreven advocaat die denkt in oplossingen. Haar grootste kracht is haar persoonlijke en doortastende aanpak. Dankzij haar betrokkenheid, kennis en duidelijkheid geniet ze veel vertrouwen onder cliënten én collega’s. Caroline is Française, maar heeft ook Duitse, Spaanse en Engelse roots en hierdoor – heel praktisch – vijftalig.

Opleiding

Caroline heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden en studeerde af in Internationaal recht.

Carrière

Caroline werkt sinds 2003 als advocaat bij De Clercq, waar ze zich bezighoudt met het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Met haar meertalige achtergrond en internationale belangstelling adviseert Caroline veel internationale cliënten. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in het Onderwijsrecht en het arbeidsrecht in Europees perspectief. Ook heeft Caroline de mediation-opleiding gevolgd die haar in haar praktijk uitstekend van pas komt. Naast advocaat is Caroline bestuurslid van Stichting Technolab Leiden.

De dagelijkse praktijk

Caroline houdt zich vrijwel dagelijks bezig met individuele ontslagkwesties, reorganisaties, remote werken vanuit het buitenland, expats, grensoverschrijdend gedrag en onderzoek daarnaar, en arbeidsongeschiktheid op de werkvloer. Daarnaast adviseert zij ondernemingen op beleidsniveau. Als huisadvocaat van diverse ondernemingen hecht Caroline eraan haar cliënten goed te leren kennen. Zo ontstaat vaak een jarenlange vruchtbare samenwerking. Dat geldt ook voor de onderwijsinstellingen waarbij Caroline al lange jaren betrokken wordt in geval van arbeidsrechtelijke problematiek.

Nevenactiviteiten

  • Bestuurslid van Stichting Technolab Leiden
  • Lid van de European Employment Lawyers Association (EELA)
  • Lid van de Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht (NVvO)

Rechtsgebiedenregister

Caroline Mehlem heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Houdt zich ook bezig met:

  • Collectief ontslag
  • Internationaal arbeidsrecht
  • Medezeggenschap

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Blijf up-to-date

De laatste ontwikkelingen

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Faciliteiten voor de OR: zo maak je het lidmaatschap aantrekkelijker

21 maart 2025

Veel ondernemingsraden (OR) kampen met vacatures. Vaak stellen te weinig medewerkers zich kandidaat bij de verkiezingen, of OR-leden verlaten tussentijds hun functie om uiteenlopende redenen. Goede faciliteiten kunnen bijdragen aan het enthousiasmeren van medewerkers voor het OR-lidmaatschap en hen helpen betrokken te blijven. In dit blog zetten we enkele belangrijke faciliteiten op een rij ter inspiratie.

Lees meer

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Hoe moet je een OR-advies schrijven? Een praktische gids

19 maart 2025

De ondernemer heeft advies gevraagd over een voorgenomen besluit. Je bent als OR-lid betrokken geweest bij het hele adviestraject. Je hebt informatie verzameld, vragen gesteld en overleg gevoerd met de ondernemer. Nu breekt het moment aan om daadwerkelijk het OR-advies op papier te zetten. Maar hoe zorg je ervoor dat dit meer wordt dan alleen een mening?

Lees meer

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer: hoe werk je aan een veilige organisatiestructuur?

4 maart 2025

Ongeveer een derde van de werkende Nederlanders heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, intimidatie of discriminatie, verdient dan ook de aandacht binnen organisaties. Een veilige organisatiestructuur is essentieel om dit soort gedrag te voorkomen. Maar hoe creëer je zo’n structuur? Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer komt niet uit het niets. Vaak sluipen ongewenste gedragspatronen, machtsverschillen en onduidelijke meldstructuren ongemerkt een organisatie binnen. Deze risico’s liggen vaak in de organisatiestructuur zelf. Door deze risico’s in kaart te brengen, zet je een belangrijke stap richting een veilige en positieve werkomgeving. In deze tweede blog uit de reeks ‘Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer’ bespreek ik zes veelvoorkomende risicofactoren. Ook geef ik maatregelen om deze risico’s te verkleinen en zo een veilige werkcultuur te bevorderen. 

Lees meer