Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om sociale mediafuncties aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.

Onze privacyverklaring:

Sietske Bos-Bremmer

Sietske Bos-Bremmer

Advocaat

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Sietske is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zij adviseert zowel (grote) werkgevers als werknemers over uiteenlopende zaken, zoals ontslag (op staande voet), reorganisaties, grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, arbeidsongeschiktheid en andere HR-gerelateerde zaken. Dat maakt dat zij juridische geschillen gemakkelijk vanuit zowel werkgever als werknemer kan benaderen en daarbij de belangen van partijen niet uit het oog verliest. Sietske verzorgt regelmatig trainingen en webinars voor HR-professionals op het gebied van arbeidsrechtelijke actualiteiten.

Sietske is een empathische en toegankelijke advocaat. Zij bekijkt zaken graag vanuit praktisch oogpunt. Sietske heeft oog voor de belangen van haar cliënt en zoekt van daaruit creatieve en verrassende oplossingen. Daarbij gaat zij niet voor het maximale maar voor het optimale resultaat voor haar cliënt.

Opleiding

Sietske heeft zowel haar bachelor als haar master aan de Universiteit van Leiden gevolgd. In 2021 voltooide zij haar master Arbeidsrecht. Zij studeerde af op het onderwerp werkgeversaansprakelijkheid in het kader van werknemers met een burn-out.

Carrière

Naast haar studie is Sietske werkzaam geweest als buitengriffier bij de Rechtbank Den Haag. Ook is zij als vrijwilliger werkzaam geweest bij De Leidse Rechtswinkel. Daar gaf zij gratis juridisch advies op het gebied van arbeidsrecht aan de inwoners van Leiden die weinig te besteden hebben. Daarnaast heeft Sietske stages gelopen bij meerdere advocatenkantoren, waaronder De Clercq. Sinds 2021 is Sietske verbonden aan De Clercq.

De dagelijkse praktijk

Binnen het arbeidsrecht houdt Sietske zich met name bezig met HR-gerelateerde zaken. Dat kan bijvoorbeeld gaan om ontslag (op staande voet), grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, reorganisaties of arbeidsongeschiktheid. Sietske denkt graag in praktische oplossingen waarmee de cliënt weer verder kan. Dat maakt haar ook een fijne sparringpartner voor HR-adviseurs.

Selected cases

Ontslag op staande voet
Het adviseren en begeleiden van werkgevers in de aanpak en afwikkeling van een ontslag op staande voet en het procederen hierover.

Begeleiding re-integratietraject
Het begeleiden van werkgevers in re-integratietraject, om er enerzijds voor te zorgen dat aan alle verplichtingen op grond van de Wet Verbetering Poortwachter wordt voldaan en een loonsanctie wordt voorkomen en anderzijds om werknemers zo snel als mogelijk is weer onderdeel van het arbeidsproces te laten zijn.

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
Het adviseren van werkgevers over hoe grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer kan worden voorkomen en welke stappen er moeten worden gezet wanneer een werkgever een (anonieme) melding van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer heeft ontvangen.

Reorganisatie
Het begeleiden van werkgevers bij het gehele reorganisatietraject, waaronder het opstellen van de adviesaanvraag voor de ondernemingsraad.

Publicaties

November 2024”Opzegverbod tijdens ziekte: hoe ver reikt de bescherming?” – Tijdschrift Arbeidsrecht in Praktijk (TAP)

Juni 2021“Thuiswerken en werkgeversaansprakelijkheid: voorkomen is beter dan genezen.” – Tijdschrift Arbeidsrecht in Praktijk (TAP)

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden
  • Lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten

Blijf up-to-date

De laatste ontwikkelingen

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Medezeggenschap in concerns: wat is de rol van de ondernemingsraad?

14 februari 2025

De groei van ondernemingen, zowel nationaal en internationaal, leidt in onze praktijk steeds vaker tot vragen over de rol van de medezeggenschap in deze concerns. Soms wordt de medezeggenschap geconfronteerd met besluiten die ergens anders in het concern zijn genomen of ten aanzien waarvan het zelfs onduidelijk is waar in het concern deze zijn genomen. Deze besluiten kunnen dan wel gevolgen hebben voor de onderneming waar ook de ondernemingsraad is ingesteld, maar de vraag is of de ondernemingsraad hier ook een rol in kan spelen. In de rechtspraak zijn hier oplossingen voor ontwikkeld.

Lees meer

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Hoe sterk is de ontslagbescherming van een klokkenluider?

13 februari 2025

De Hoge Raad heeft op 7 februari 2024 uitspraak gedaan over de bescherming van klokkenluiders. Dit is de eerste keer dat de Hoge Raad zich uitspreekt over de Wet bescherming klokkenluiders (Wbk). In deze wet is onder andere geregeld dat een klokkenluider niet mag worden ontslagen vanwege zijn melding. Maar hoe ver reikt die bescherming?

Lees meer

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Uitspraak werknemer of zelfstandige: een samenwerking van ruim 2,5 jaar

6 februari 2025

In een recent gepubliceerde uitspraak van de Rechtbank Rotterdam lag de vraag voor of tussen een groothandel in groenten en fruit en een salesmanager sprake was van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht.
Lees meer