Eveline Bakker

Eveline Bakker

Advocaat

Arbeid & Medezeggenschap & Ondernemingsrecht

Eveline is gespecialiseerd in het medezeggenschapsrecht en het ondernemingsrecht. Zij staat cliënten bij in advies- en instemmingstrajecten en adviseert over medezeggenschapsstructuren. Kwesties die zich afspelen op het snijvlak van ondernemingsrecht en medezeggenschapsrecht hebben haar bijzondere interesse.

Eveline is nauwkeurig, betrokken en doelgericht. Zij onderzoekt zorgvuldig de verschillende belangen en mogelijkheden, brengt kansen en risico’s in kaart en bepaalt vervolgens in samenspraak met haar cliënt de te volgen strategie. Eveline streeft daarbij naar het voor de cliënt optimale resultaat.

Opleiding

Eveline heeft gestudeerd aan Universiteit Leiden. Tijdens haar rechtenstudie heeft zij de minor Bedrijfswetenschappen gevolgd. Zij heeft de master Fiscaal recht en Ondernemingsrecht afgerond en zich vervolgens verder gespecialiseerd via de Grotius-opleiding Onderneming en Aansprakelijkheid.

Carrière

Tijdens haar studie heeft Eveline gewerkt en stage gelopen bij andere advocatenkantoren en de Belastingdienst. Na haar studie is zij bij De Clercq in dienst getreden.

De dagelijkse praktijk

In haar dagelijkse praktijk richt Eveline zich op ondernemingsrechtelijke en medezeggenschapsrechtelijke vraagstukken. Zij legt zich toe op medezeggenschapstructuren, medezeggenschap in concernverhoudingen en advies- en instemmingstrajecten.

Rechtsgebiedenregister

Eveline heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Blijf up-to-date

De laatste ontwikkelingen

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

De WHOA en de rechten van werknemers

10 juli 2025

In ons vorige HERO-blog bespraken we de rol van ondernemingsraden in een WHOA-procedure. Duidelijk werd dat de wetgever het noodzakelijk heeft geacht dat de medezeggenschap in een vroeg stadium bij een WHOA-traject wordt betrokken. Een WHOA-procedure kan uiteindelijk ook ingrijpende gevolgen hebben voor werknemers. Hoe wordt bijvoorbeeld omgegaan met de rechten van werknemers die voortvloeien uit arbeidsovereenkomsten? Of is het mogelijk om deze arbeidsovereenkomsten via een WHOA-akkoord te beëindigen? Op deze vragen gaan wij in dit blog nader in, waarbij wij ook relevante jurisprudentie bespreken.

Lees meer

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Hoe richt je (mede)zeggenschap in de zorg toekomstbestendig in?

8 juli 2025

In een recent rapport van de Governance Innovatie- en Adviescommissie (IAC) ‘Zeggenschap en medezeggenschap in de zorg: naar innovatieve vormen van (mede)zeggenschap?’ delen zorgorganisaties hun ervaringen met nieuwe vormen van inspraak, betrokkenheid en besluitvorming. De conclusie: formele raden zijn waardevol, maar sluiten niet altijd meer aan op de complexe organisaties van vandaag. 

Lees meer

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

‘Gezond naar het Pensioen’: Verlenging versoepeling RVU-heffing voor Zwaar Werk

13 juni 2025

Minister van Hijum (SZW) heeft op 28 mei 2025 de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitwerking van de afspraken uit het akkoord ‘Gezond naar het Pensioen’. Dit onderhandelaarsakkoord tussen het kabinet, werknemers- en werkgeversorganisaties werd op 18 oktober 2024 gepresenteerd en richt zich op maatregelen om werknemers op een gezonde manier de pensioengerechtigde leeftijd te laten bereiken, met name door de versoepeling van de eindheffing op een regeling voor vervroegd uittreden (RVU) aan te passen en te verlengen. In dit blog wordt kort uitgelegd wat een RVU is en wat de voorgestelde wijzigingen inhouden.

Lees meer