Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om sociale mediafuncties aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.

Onze privacyverklaring:

Montse Rodríguez Escudero

Montse Rodríguez Escudero

Mediator & Advocaat

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Montse Rodríguez Escudero is een ervaren en gedreven advocaat die altijd vol enthousiasme klaarstaat voor haar cliënten. Ze houdt zich bezig met vrijwel alle aspecten van het arbeidsrecht en het brede medezeggenschapsrecht waarin zij gespecialiseerd is. Verder is zij gespecialiseerd in cao-kwesties en overgang van onderneming.

Montse wordt door haar cliënten gewaardeerd om haar scherpheid, betrokkenheid en oplossingsgerichtheid. Daarnaast is Montse ook gecertificeerd mediator bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Opleiding

Montse studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht met goed gevolg afgerond. Verder heeft zij diverse mediation opleidingen gevolgd.

Carrière

Zij is beëdigd in 1996 en startte haar carrière als advocaat bij een groot internationaal advocatenkantoor. Sinds 2005 is zij werkzaam bij De Clercq.

De dagelijkse praktijk

“Ik sta grote en middelgrote bedrijven, bestuurders en ondernemingsraden bij in uiteenlopende kwesties, zoals bij herstructureringen, reorganisaties, outsourcing, overgang van onderneming en cao kwesties. Ook adviseer ik ondernemingsraden en bestuurders over medezeggenschapsverhoudingen zowel in nationale als internationale concerns. Daarnaast hou ik mij bezig met individuele en collectieve ontslagtrajecten en zieke werknemers. Ik verzorg regelmatig cursussen en workshops op het vlak van het arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht voor ondernemingsraden en voor HR-managers. Verder treedt ik op als mediator in arbeidsrechtelijke kwesties en in zaken waarbij ondernemingsraden onderling en/of met hun bestuurder bij betrokken zijn. Ook verzorg ik training aan mediators over de arbeidsrechtelijke aspecten van mediation bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.”

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Lid van de Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA)
  • Lid van de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)
  • Lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
  • Lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN)
  • Lid van de Nederlandse Mediators (NMv)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA)
  • Lid van het Platform Business Mediation (PBM).

Publicaties

December 2017 “Faciliteiten en budget – Boekenserie ‘Rechten van de OR'” Uitgeverij De Clercq/Performa (co-auteur)

Juni 2017“Medezeggenschapsstructuur – Boekenserie ‘Rechten van de OR'” Uitgeverij De Clercq/Performa (co-auteur)

Augustus 2013“Medezeggenschap in concernverband“ – Loonzaken

Augustus 2012“Adviesrecht voor de OR” – Loonzaken

September 2011 – “Privacy en de rol van de Ondernemingsraad” – Loonzaken

Blijf up-to-date

De laatste ontwikkelingen

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Medezeggenschap in concerns: wat is de rol van de ondernemingsraad?

14 februari 2025

De groei van ondernemingen, zowel nationaal en internationaal, leidt in onze praktijk steeds vaker tot vragen over de rol van de medezeggenschap in deze concerns. Soms wordt de medezeggenschap geconfronteerd met besluiten die ergens anders in het concern zijn genomen of ten aanzien waarvan het zelfs onduidelijk is waar in het concern deze zijn genomen. Deze besluiten kunnen dan wel gevolgen hebben voor de onderneming waar ook de ondernemingsraad is ingesteld, maar de vraag is of de ondernemingsraad hier ook een rol in kan spelen. In de rechtspraak zijn hier oplossingen voor ontwikkeld.

Lees meer

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Hoe sterk is de ontslagbescherming van een klokkenluider?

13 februari 2025

De Hoge Raad heeft op 7 februari 2024 uitspraak gedaan over de bescherming van klokkenluiders. Dit is de eerste keer dat de Hoge Raad zich uitspreekt over de Wet bescherming klokkenluiders (Wbk). In deze wet is onder andere geregeld dat een klokkenluider niet mag worden ontslagen vanwege zijn melding. Maar hoe ver reikt die bescherming?

Lees meer

Arbeid, Medezeggenschap & Mediation

Uitspraak werknemer of zelfstandige: een samenwerking van ruim 2,5 jaar

6 februari 2025

In een recent gepubliceerde uitspraak van de Rechtbank Rotterdam lag de vraag voor of tussen een groothandel in groenten en fruit en een salesmanager sprake was van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht.
Lees meer